Matrett / Oppskrifter / Kjøtt i fløtesaus

Kjøtt i fløtesaus

Kremet gryte med møre kjøttbiter og mild saus som passer til både poteter og ris.

75 min · 4 porsjoner

Kjøtt i fløtesaus i dyp tallerken

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttet i to omganger i smør/olje til det får farge.
  2. Surr løk og hvitløk mykt i samme gryte, tilsett soppen og stek videre.
  3. Ha kjøttet tilbake i gryten, hell over kraft, fløte, soyasaus og sennep.
  4. La gryten småkoke under lokk i 45–60 minutter til kjøttet er mørt.
  5. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille før servering.

Lagring og frysing

Kjøles 3–4 dager i lukket boks. Kan fryses, men fløtesausen kan skille seg litt — rør inn en skvett fløte ved oppvarming.