Langtidskokt ragu
En rik og mør bolognese-variant som putrer lenge til kjøttet faller fra hverandre.
210 min · 6 porsjoner

Ingredienser
- 1 kg høyrygg eller bog i terninger
- 2 gulrøtter, grovhakket
- 2 stilker stangselleri, grovhakket
- 1 løk, grovhakket
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl rødvin (kan utelates)
- 1 boks hakkede tomater
- 4 dl oksekraft eller buljong
- 2 laurbærblad
- Olivenolje, salt og pepper
Fremgangsmåte
- Brun kjøttet i en gryte i olivenolje til det får godt med farge.
- Tilsett gulrot, selleri, løk og hvitløk, og la det surre i noen minutter.
- Rør inn tomatpuré, og la den steke kort før du heller i rødvin.
- Ha i tomater, kraft og laurbær. Kok opp og senk varmen.
- La gryten småputre under lokk i 3–4 timer til kjøttet er helt mørt.
- Smak til med salt og pepper. Server med pasta og revet parmesan.
Lagring og frysing
Holder seg 4–5 dager i kjøleskap. Kan fryses i porsjoner i opptil 3 måneder.
Magevennlig / IBS-notater
Bytt ut løk og hvitløk med det grønne fra vårløk eller purre for lav FODMAP.