Matrett / Oppskrifter / Langtidskokt ragu

Langtidskokt ragu

En rik og mør bolognese-variant som putrer lenge til kjøttet faller fra hverandre.

210 min · 6 porsjoner

Langtidskokt ragu servert i gryte

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttet i en gryte i olivenolje til det får godt med farge.
  2. Tilsett gulrot, selleri, løk og hvitløk, og la det surre i noen minutter.
  3. Rør inn tomatpuré, og la den steke kort før du heller i rødvin.
  4. Ha i tomater, kraft og laurbær. Kok opp og senk varmen.
  5. La gryten småputre under lokk i 3–4 timer til kjøttet er helt mørt.
  6. Smak til med salt og pepper. Server med pasta og revet parmesan.

Lagring og frysing

Holder seg 4–5 dager i kjøleskap. Kan fryses i porsjoner i opptil 3 måneder.

Magevennlig / IBS-notater

Bytt ut løk og hvitløk med det grønne fra vårløk eller purre for lav FODMAP.